3.4 Googlen tuoteperhe - mitä kaikkea siitä löytyy?



Google



Google (1996) on maailmanlaajuisesti todella tunnettu brändi, jonka lähes kaikki tuntevat ja jota monet käyttävät päivittäin. Google on luonut alleen myös n. 100 eri tuotetta käytettäväksi yksityishenkilöille ja yrityksille, ja myös niiden käyttö on arkipäivää todella monille ihmisille. Tuote, jota ihmiset useimmiten käyttävät, on Googlen oma hakukone. Muita joka hieman arvaamattomampia Googlen tuotteita ovat esimerkiksi kaikille tutut Youtube ja Android. 

Käytän itse monta kertaa päivässä Googlen tuotteita - esimerkiksi Googlen hakukonetta, Gmailia, Mapsia ja Meet:ia. Löysin tutustuessani Googlen tuotteisiin paljon sellaisia tuotteita, joista en ole koskaan kuullutkaan, kuten esimerkiksi Google Flights ja Google Fit. Ne herättivät mielenkiintoni. Pidän Googlen tuotteista henkilökohtaisesi todella paljon, koska ne ovat selkeitä, ja sama yksi luotu tili toimii niihin kaikkiin, eikä koko ajan tarvitse luoda uusia tilejä ja keksiä uusia salasanoja.  

Kuten huomata saattaa, yksityishenkilöt hyötyvät Googlen tarjoamista tuotteista paljon. Googlen tuotteet eivät kuitenkaan rajoitu vain yksityishenkilöiden käyttöön, vaan myös yritykset hyötyvät niistä. Esimerkkejä yrityksille kätevistä työkaluista voisi olla Workspace, Docs, Forms, Sheets, Slides ja Drive. Itselleni uusi tuote, Workspace, on verrattavissa Office 365:seen, mutta on kuitenkin täysin omanlaisensa omine ominaisuuksineen - Workspacesta löydät yhdestä paketista yrityksen oman sähköpostiosoitteen luomisen, sekä yhteiskäyttötyökaluja, kuten Gmail, Kalenteri, Meet, Chat, Drive, Docs, Sheets, Slides, Forms ja Sites. Tämä on mielestäni erittäin kätevä, koska kaikki tieto kulkee kaikkien työkalujen välillä, esimerkiksi jos hyväksyt tapahtumakutsun sähköpostissasi, siirtyy tapahtuma automaattisesti kalenteriisi, kerrotaan Google:n oppaassa.

Mainitsemani Google Drive, Docs, Forms, Slides ja Sheets: in avulla voidaan luoda dokumentteja, jotka ovat yrityskäytössä hyvin käytännöllisiä siksi, että useampi henkilö voi muokata dokumenttia saman aikaisesti. Se on erittäin helppo ja kätevä tapa työskennellä saman dokumentin parissa - tällöin voit nähdä kollegan työn tuloksen reaaliajassa, jolloin siihen on helppo reagoida ja sitä voi kommentoida hyvin helposti, kerrotaan Google:n oppaassa.

Itselleni tuntematon Googlen tuote Surveys on sellainen työkalu, jonka avulla voidaan luoda minkälaisia tahansa kyselyitä vaikkapa yrityksen tarpeita kartoittava kysely, mistä vain aiheesta. Google Surveys:in avulla yritys voi saada erittäin arvokasta tietoa valitsemaltaan kohderyhmältä. Google Surveys toimii yhdessä muiden Googlen tuotteiden kanssa, jolloin tiedon analysoiminen ja kohdentaminen on vaivatonta, nopeaa ja helppoa. Googlen mukaan tätä työkalua voidaan hyödyntää esimerkiksi asiakas- tai työtyytyväisyyskyselyn luomiseen. 


Lähteet: 

https://www.google.fi/intl/en/about/products/

Kuva: https://time.com/4817597/google-doodle-canada-contest/

Kommentit

  1. Hei, Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Tutustuin itsekin Googlen tuoteperheeseen ja yllätyin miten paljon itselleni vieraita tuotteita sieltä löytyi. Kirjoittamasi teksti on helppolukuista ja kappalejaot selkeitä. Tuot myös hyvin omia mielipiteitäsi ja kokemuksiasi esiin tekstissä. Olisi ollut kiinnostavaa lukea vielä enemmän esittelyitä sinulle vieraista tuotteista kuten mainitsemistasi Google Flights:stä ja Google Fit:stä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti